Luxaviation Repatrieert Opnieuw Landgenoten Uit Tenerife

12 May 2019

WEVELGEM – Privé-luchtvaartmaatschappij Luxaviation is er opnieuw in geslaagd om honderden Belgen, die als gevolg van de coronacrisis vast zaten in Tenerife en huiswaarts wilden, te repatriëren. Het deed dat huzarenstukje eerder al over op tal van andere bestemmingen.

Luxaviation heeft de voorbije weken met zijn corona repatriëringsvluchten (in normale tijden bijvoorbeeld ook van zieken of van gekwetsten uit skigebieden) een reputatie opgebouwd als betrouwbare partner, snel en efficiënt ook. De maatschappij heeft haar vaste standplaats in Wevelgem, maar heeft ook een hub in Brussel. Omdat aan boord van de vlucht uit Tenerife, ook heel wat Brusselaars en Walen meevlogen naast een overwegend West-Vlaams publiek, werd Brussel gekozen als eindbestemming.

Tijdens de private vlucht Tenerife-Brussel werden alle sanitaire veiligheidsmaatregelen genomen aan boord, zoals het dragen van mondmaskers en het gebruik van gels binnen handbereik. Volgens Dominiek Deman van Luxaviation was de opluchting bij alle reizigers vrij groot dat ze terug naar het thuisland konden vertrekken. In Tenerife, net zoals in de rest van Spanje, waren de voorbije weken draconische maatregelen van toepassing tegen corona en werd de bewegingsvrijheid danig beperkt.

Luxaviation heeft zichzelf een vast patroon opgelegd tijdens de coronaperiode en heeft gezworen te blijven vliegen. De maatschappij heeft met zijn kwalitatieve dienstverlening een hele reputatie opgebouwd in de luchtvaart, onder meer door vliegend personeel of vliegtuigen ter beschikking te stellen voor privé-gebruik. Er is ook veel expertise aanwezig voor wat betreft onderhoud van vliegtuigen. Heel wat vooraanstaande West-Vlaamse ondernemers maken graag gebruik van de faciliteiten die Luxaviation en de flexibele luchthaven van Wevelgem te bieden hebben.

Luxaviation Repatrieert Opnieuw Landgenoten Uit Tenerife